Dyslexiecentrum

Het Dyslexiecentrum is bedoeld als 'steunpunt' vanuit de schoolbegeleidingsdienst Centraal Nederland voor de regio Oldebroek, Elburg en 't Harde. De locatie op de Prins Willem Alexanderschool is momenteel op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend en voor iedereen toegankelijk.

Als u vermoedt dat uw kind dyslectisch is, bespreekt u dit eerst met de school van uw kind. Bij ernstige lees-/spellingachterstand biedt deze een half jaar begeleiding en houdt daarvan een dossier bij. Als er geen andere leer- of gedragsproblemen zijn, komt uw kind wellicht in aanmerking voor vergoede dyslexiezorg.Dyslexie is een complexe stoornis die voor veel moeilijkheden zorgt bij het lezen en/of schrijven. Dyslectische kinderen raken daardoor vaak ongemotiveerd. Tel daarbij op dat geen enkel (dyslectisch) kind hetzelfde is. Dat zijn de ingrediënten voor dyslexiebegeleiding. Moeilijk voor zowel interne begeleiders, remedial teachers, leerkrachten, ouders en natuurlijk de leerling zelf.

Het totaalpakket Dyslexie garandeert u dat de aandacht voor dyslexie op uw school voldoet aan:

  • de hoogste kwaliteitseisen
  • aan de meest recente ontwikkelingen
  • aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars

 

 

 

 

 

 

 

U kunt bij het steunpunt kunt terecht voor:

  • (al dan niet vergoede)dyslexiebehandeling; lees op de website van Centraal Nederland meer over onze contracten met zorgverzekeraars en ervaren, gecertificeerde behandelaars;
  • het vernieuwde Dyslexievolgdocument;
  • een (maatwerk) adviestraject Dyslexiebegeleiding in het voortgezet onderwijs.
  • advies en ondersteuning van uw onderwijsadviseur van Centraal Nederland die gespecialiseerd is in leerlingenzorg en dyslexie.

Wilt u direct een specifieke vraag stellen over dyslexie(begeleiding)? Heeft u behoefte aan een consultatief gesprek? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de school en/of Centraal Nederland.

Klik hier voor Ouderfolder 'Is mijn kind dyslectisch?'

Klik hier voor Schoolbegeleidingsdienst Centraal Nederland

Klik hier voor regeling dyslexievergoeding

 

Klik hier voor overzicht zorgverzekeraars