CJG - contactpersoon

Het uitgangspunt van het CJG is: zo tijdig, zo licht, zo kort en zo dichtbij mogelijk!

Gedurende de jaren dat een kind op school zit, kan er van alles gebeuren. Ouders, school en kinderen komen soms voor lastige vragen te staan. Denk hierbij aan:

• - Pesten of gepest worden
  • - Overlijden van een dierbare in gezin of familie
  • - Gedrags- of ontwikkelingsproblemen
  • - Dreigende scheiding
  • - De vorming van een nieuw gezin na een scheiding
  • - Verdrietig, boos of angstig gedrag
  • - Een broertje of zusje dat extra aandacht vraagt

Soms merkt een leerkracht dat een kind niet lekker in zijn vel zit. Vaak heeft de ouder of het kind zelf ook al gemerkt dat er iets aan de hand is. De school stelt ouders op de hoogte van de zorg om het kind en biedt ouders de mogelijkheid om in contact te komen met het Centrum Jeug en Gezin (CJG). Er wordt dan een afspraak gemaakt met de ouders, dit kan thuis of op school. Er kan ook met uw toestemming gewerkt worden met het kind, tevens kan er overleg zijn met de leerkracht. Deze dienstverlening is gratis.

Voor de PWA is als contactpersoon van het CJG mw. Marie-Christie Kruidenier beschikbaar. Zij houdt regelmatig inloopspreekuur bij ons op school. U kunt zich ook rechtstreeks of in overleg met de leerkracht wenden tot het CJG (Centrum Jeugd & Gezin) te Elburg.

Even voorstellen.....

Marie-Christie Kruidenier